Anne-Laure Van de Walle

Pre- en postnatale zorg

Eind juni 2020 heb ik mijn diploma van vroedkunde behaald en sindsdien mag ik me met trots een zelfstandige vroedvrouw noemen. Het is tijdens mijn stage in de eerstelijnszorg snel duidelijk geworden dat ik het liefst zwangere koppels en kersverse ouders begeleid naast het ziekenhuisgebeuren. Daarom heb ik ervoor gekozen om pre- en postnatale zorgen uit te voeren in de interdisciplinaire praktijk Groenenborg. 

Tijdens de zwangerschap kunnen de toekomstige ouders bij mij in de praktijk terecht voor gerichte adviezen en medische controles. De consultaties vinden plaats tussen de drie vaste controles bij de gynaecoloog of indien gewenst kunnen er extra afspraken worden vastgelegd. 

Na de bevalling kom ik de eerste weken, of eventueel langer in samenspraak met de ouders, op huisbezoek voor een goede begeleiding en de controles van mama en baby. Het nieuwe gezin is ook welkom in de praktijk voor de verdere opvolging.

Ik ben een geconventioneerde vroedvrouw. Dat betekent dat pre- en postnatale consultaties, wanneer u aangesloten bent bij een mutualiteit, volledig terugbetaald worden volgens de derdebetalersregeling. 

Indien er een zwangerschapswens is en er toch veel vragen zijn, kan je ook langskomen op raadpleging. Hierbij is geen tussenkomst van de mutualiteit. 

GSM: 0473 29 93 77

Terug naar het team