Dry needling

Bij iedere consultatie zal de therapeut aan de hand van een onderzoek uw klachten proberen in kaart te brengen. Bij een vermoeden van betrokkenheid van bepaalde spieren zal specifiek worden gezocht naar triggerpoints die mogelijks de voor u herkenbare pijn uitlokken. Triggerpoints zijn kleine, vaak pijnlijke knopen in een spier die zowel klachten lokaal als verderop in het lichaam kunnen teweegbrengen.

De behandeling met dry needling is gericht op het langdurig uitschakelen van deze triggerpoints. Per behandeling worden vaak meerdere spieren aangeprikt. Hierin verschilt Dry Needling van accupunctuur: Terwijl accupunctuur zich richt op het beïnvloeden van de levensenergie (de “chi”), richt Dry Needling zich zuiver op de spieren.

Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan. Dit geeft kortdurend een soort  van krampgevoel.  Na de behandeling is het normaal dat de behandelde spier nog wat stijf en/of vermoeid aanvoelt, maar meestal is dit van korte duur.

Dry needling maakt deel uit van een totaalbehandeling en is geen behandeling op zich. Vaak wordt er na het prikken nog nabehandeld met behulp van  mobilisaties, circulatie-oefeningen, e.a.

Therapeuten: Martijn Janssens en Kim De Raedt

Terug naar hoofdpagina behandelingen