Leen Vanwinnendael

KinesitherapieSportkinesitherapie

In juli 2020 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Antwerpen in de Master Musculoskeletale aandoeningen en Sport. Dit houdt in dat ik u graag help met algemene kinesitherapie (gewrichtspijnen, peesletsels, chronische pijn, …), pre- en post-operatieve revalidatie en sportkinesitherapie. Als aanvulling op mijn opleiding zal ik dit jaar de cursus ‘manipulaties, mobilisaties en wekedelentechnieken‘ volgen aan de internationale academie van osteopathie om mijn vaardigheden te optimaliseren.

In mijn aanpak staat de patiënt centraal en tracht ik op die manier het functioneren in het dagelijks leven te verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat een kinesitherapeutische behandeling bestaat uit zowel oefentherapie als manuele therapie waarbij de therapeut en patiënt als 1 team samenwerken.

Doorheen de opleiding en bijhorende stage-ervaringen kreeg ik een fascinatie voor de fysiopathologie van het lymfe & veneus en arterieel stelsel. Om mijn kennis hierin te verrijken start ik de opleiding oedeemtherapie aan de Dr. Vodderschool voor specifieke pathologie van diverse indicatiegebieden zoals lymfeoedemen, posttraumatische -en postoperatieve oedemen (bv. post-mammectomie, verstuikingen), oedemen van reumatische oorsprong, neus, keel en ooraandoeningen (chronische slijmvliesontstekingen), dermatologische problemen (bv. chronisch eczeem, neurodermitis), migraine, heupartrose, sinusitis, litteken, fibrose. Naast mijn passie voor sport en algemene- kinesitherapie kan u (in de toekomst) bij mij terecht voor oedeemtherapie.

Terug naar het team