Lode Verreyen

OsteopathieKinesitherapie

In deze bio geef ik aan waar mijn passie, drijfveren en het ontstaan liggen voor de unieke manier van behandelen, zoals ik ze toepas.

Mijn reputatie bij Belgische topzwemmers, en professionele nieuwsgierigheid, brachten mij in 1996 als kinesitherapeut bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Ik merkte snel dat het diagnosticeren en behandelen van dansers andere technieken vereiste, die ik bij gebrek aan wetenschappelijke evidence zelf ontwikkelde.

Mede door de opleiding osteopathie en orthopedische geneeskunde volgens Cyriax, groeide ik door in de begeleiding van hedendaagse dansers, klassieke muzikanten, en acteurs. Met onze praktijk zijn wij verbonden aan o.a. Troubleyn/Jan Fabre, Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui, Antwerp Symphony Orchestra, De Singel, Koninklijk Conservatorium Antwerpen – AP Hogeschool Antwerpen, Company Marius. En ik specialiseerde in het behandelen van baby’s.

Het streven naar een correcte benadering van patiënten, om zo de best passende therapie te kunnen toepassen, deed mij als lesgever medische communicatie belanden op de Vakgroep Huisartsgeneeskunde van UGent. Zo werd ik lid van het Steering Committee van EACH, de International Association for Communication in Healthcare, waarvoor ik National Representative ben voor België, en hoofd van de Networking Group.

Terug naar het team