Kinesitherapie

Kinesitherapie is de tak van de gezondheidszorg die zich richt op het functioneren van de mens algemeen, en meer specifiek op het bewegingsstelsel van de mens. Met behulp van actieve en passieve technieken, zoekt de kinesitherapeut samen met de patiënt naar een manier om de dagdagelijkse activiteiten te kunnen uitvoeren met een minimum aan hinder.

Voorbeelden van passieve technieken zijn gewrichtsmobilisaties, spierstretchtechnieken en zenuwmobilisaties. Actieve technieken bestaan uit oefeningen die de patiënten in de oefenzaal kunnen uitvoeren (al dan niet zelfstandig). Door middel van thuisoefeningen zorgen patiënt en kinesitherapeut er samen voor dat de revalidatie niet beperkt blijft tot het contact in de praktijk.

In tegenstelling tot vroeger ( toen kinesitherapie zich voornamelijk richtte op massages, elektrotherapie en warmtetherapie), evolueert de kinesitherapie nu meer en meer naar behandelingen waarin de patiënt centraal staat als ‘functionerende mens’, en niet zozeer als verzameling van (pijn)klachten. Het grote voordeel van deze evolutie is dat de patiënt actiever betrokken wordt bij de revalidatie, en daardoor meer hulpmiddelen krijgt om niet alleen klachtenvrij te worden, maar ook klachtenvrij te blijven.

Alle therapeuten in praktijk Groenenborg zijn Masters in de Kinesitherapie (en Revalidatiewetenschappen). Daarbovenop hebben sommige therapeuten extra opleidingen gevolgd tot Manueel Therapeut en/of Osteopaat.

Therapeuten: Jules Ibens, Lode Verreyen, Kim De Raedt, Leen Vanwinnendael, Martijn Janssens, Reninka Van Roosbroeck, Sophie Lanen en Tessa Bogaerts

Terug naar hoofdpagina behandelingen