Osteopathie

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode die uitgaat vanuit een hollistische visie op het lichaam. Dit wil zeggen dat een osteopaat jouw lichaam als één geheel aanschouwt en op zoek gaat naar bewegingsbeperkingen en dysfuncties die verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Een osteopaat heeft doorheen een jarenlange opleiding kennis opgebouwd over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie. Deze kennis stelt de osteopaat in staat om breder te zoeken naar de werkelijke oorzaak van de klacht en niet enkel te blijven stilstaan bij de symptomatologie.

De osteopaat zal blokkages en bewegingsbeperkingen die gelinkt zijn aan de klacht opsporen en behandelen via mobilisaties, spiertechnieken en manipulaties. Dit kan zowel van gewrichten, bindweefsel of organen zijn. Zo stimuleert de osteopaat het vermogen van het lichaam om aan natuurlijk herstel te doen.

Een osteopaat heeft zo een erg breed scala aan mogelijkheden, en behandeld daardoor vele klachten zoals gewrichtsklachten, sportletsels, rug en nekklachten, hoofdpijnen en orgaanklachten.

Therapeuten: Lode Verreyen, Martijn Janssens, Kim De Raedt en Reninka Van Roosbroeck

Terug naar hoofdpagina behandelingen