Sophie Lanen

Medische pedicureVoetreflexologieMassagetherapie

In 1988 behaalde ik mijn diploma Kinesitherapie aan het HIK in Antwerpen. Enkele maanden later startte ik in Zwitserland aan de Luzerner Hôhenklinik te Montana waar ik 2,5 j werkte en 6 maanden  in de Cure Maurice Mességue in Crans -Montana. Daar ontstond mijn interesse voor de invloed van natuur, voeding, psyche, levenswijze  op het menselijk lichaam. In Leukerbad volgde ik 4 modules’s manuele therapie.

Terug in België startte ik een zelfstandige praktijk gedurende 16 jaar, waar ik een brede waaier van behandelingen aanbood: naast kinesitherapie ook manuele therapie, pré- en postnatale, lymfedrainage, aquagym en gymlessen.

In 2001 volgde ik een 2 jaar durende cursus Tuina-Chinese massage en manuele therapie  aan het OTCG waar een compleet andere visie op mens en psyche werd voorgesteld. Fascinerend…

3 jaar geleden volgde ik de opleiding medische pedicure en voetreflexologie. Voetreflexologie is een energetische druktechniek om storingen en blokkades in het lichaam en in de homeostase op te heffen. Om mijn kennis verder te verruimen volgde ik een jaar Chinese voetreflexologie (OTCG-Karel de Grote-hogeschool Antwerpen).

De doelstelling is het causaal en holistisch benaderen van de patiënt, waarbij actie en uitwerking zowel fysiek als mentaal is. Gezondheid is gebaseerd op harmonie van gevoel en verstand, en is dus het streefdoel bij mijn behandeling.

Terug naar het team